Наші гості та візити

Усіх гостей, які приходять до монастиря, належить приймати, як Христа. (Статут, 53)

Монастир – це передусім дім Божий, і кожен, хто сюди входить, відразу відчуває атмосферу безпеки й спокою. Св. Бенедикт заповідав, що в його монастирі повинно знайтись місце для кожного, а особливо для паломників, для тих, хто потребує духовної підтримки, хто хотів би провести час в спілкуванні з Богом на самоті, тобто для людей духа. Основною метою, що притягує до бенедиктинського монастиря, є насичення духом молитви, зосередження на своєму внутрішньому житті, розпізнання Божої волі, а також ще багато іншого, що відкривається тільки в монастирських стінах.
Монастир – це місце, в якому переважає молитва та мовчання, хоча також роботі приділяється немала частина часу; тому гості, які прибувають сюди, повинні зважати на цю специфіку, тим паче, що кімнати призначені для гостей знаходяться в тому самому будинку, в якому мешкають сестри. Для спільнот (до 40 осіб), що відвідують монастир як паломники або учасники реколекцій, надається простора їдальня та конференційний зал.
Усі гості мають унікальну можливість брати участь в нічній молитві (Година Читання) разом з сестрами, тим самим втілюючи в життя слова псалму "удень нехай Господь явить свою милість, вночі ж співатиму і славитиму Бога життя мого".
Люди, які шукають усамітнення для молитви, зможуть знайти в навколишніх куточках природи чудові місця для роздумування, читання Святого Письма та спілкування між собою.



Крихта Слова Божого

Тільки ж Син Чоловічий, коли прийде, чи знайде на землі віру? Лк 18,8

Години св. Служби

Сьогодні (18.11): 12.00

Завтра (19.11): 14.00

Слово св. Бенедикта

Ми повинні, приготувати наші серця і тіла до боротьби під святим послухом Заповідям Божим

св. Бенедикт

св. Бенедикт

Copyright © 2010-2012 Монастир сестер Бенедиктинок в Житомирі